Tässäkin blogissa on sivuttu Trelloa osana kesän Some-kurssia ja aihe tuli uudelleen ajankohtaiseksi Digitaaliset Työvälineet -kurssin myötä. Valitsin omaksi esiteltäväksi Trellon, koska ihastuin sen visuaalisuuteen ja simppeliyteen jo kesällä. En vielä ole käyttänyt Trelloa missään "oikeissa" töissä tai harrastuksissa, mutta aivan varmasti menee käyttöön!

Aloittelen partioharrastuksen pyörittämistä omalla paikkakunnallani ja siinä Trello on ihan ehdottomasti käyttämisen arvoinen. Toinen, mihin ajattelin sen hienosti sopivan, on perheen menojen ja tekemisten hallintaan. Lapsien koulunkäynti, harrastukset ja aikuisten kotitehtävät ja muut tekemättömät työt on helppo seurata tätä kautta. Samoin viikon ruokalistaa on helppo kirjata etukäteen ja siten suunnitella valmiiksi vaikka kauppalista. Koska me vanhemmat olemme töissä ja kotona kummallisesti, voisimme tätä kautta hoitaa suunnittelua yhdessä.

Tottakai Trello on myös ehdottoman hyvä alusta työprojektien suunnitteluun. Harmillista, etten ajatellut asiaa näin pitkälle jo kesällä. Olen opintojen aikana tehnyt ajanhallintaa varten tietokoneen työpöydälle Sticky Notesiin omat tärkeät päivät koulutehtävien osalta, mutta Trello olisi ollut tässäkin loistava. Tehtävän siirtäminen Valmis-korttiin toisi mielihyvää, kun näkisi tehtävien tulevan tehdyiksi! Toki StickyNotesin listan lyheneminen aiheuttaa saman.

Trellon parhaita puolia on tietysti ilmaisuus, mutta myös sen toimiminen eri alustoilla. Mobiilisovellus (IOS ja Android) tekee käyttämisestä intuitiivista. Koska sovellus on koko ajan mukana ja se on rakennettu helpoksi käyttää, tulee Trellon käyttämisestä helposti rutiini. Korttien ja listojen siirtäminen onnistuu sormella liikuttamalla mobiililaitteella, joten tehtävän suorittamisen etenemistä on helppo seurata.