"Se on itte tehtävä, jos jotain tahtoo!"

Itellä on herännyt tarve verkostoitua ihmisten kanssa sekä ammatillisesti että muuten vain mielenkiintoisten ihmisten kanssa. On tullut vietettyä monta vuotta omien konttorin seinien sisäpuolella ja heräsin kerran tajuamaan, ettei edellisen työn tapaan enää tutustu ihmisiin. LinkedIn on aivan mainio kanava tähän verkostoitumiseen. Ihmisiä voi tavata vallan mainiosti verkossa ja keskustella niin viestien välityksellä kuin postauksien keskusteluissa.Ylipäänsä LinkedIn on tuonut omalle uteliaalle mielelle paljon uutta opittavaa ja monia hyviä vinkkejä jaettavaksi myös muille, omaankin organisaatioon.

Verkostoitumisessa pätee kuitenkin se ihan sama kuin monessa muussakin. Jos vain odottelet ja odottelet, niin ei se verkosto siitä mihinkään kasva. Kädet se on työnnettävä saveen tässäkin ja alettava itse aktiiviseksi. 

Itse varovasti aloittelin tykkäämällä muiden jutuista. Pikkuhiljaa rohkenin kommentoimaankin, mutta silti en uskaltanut laittaa verkostoitumiskutsuja menemään. Sitten läväytin jännityksellä oman ekan oikean postauksen (jaettuja en tässä laske) ja se saikin omalla mittapuullani aika ison yleisön. Siitä sai jotenkin pontta ja uskalsinkin lähettää ei niin tutuille verkostoitumispyyntöjä, niin ja mielenkiintoisille tyypeille. Huomasin, että ihmisille kun laittaa jonkun saateviestin mukaan, niin harva kieltäytyy. Nyt oma verkosto on kasvanut hurjaa vauhtia ja oma tekeminen muuttunut rohkeammaksi. Ihmisiähän tässä vain ollaan!

Itse koen tärkeiksi asioiksi LinkedIn verkostoitumisessa, että oma pesä on kunnossa, siis profiili. Käyttäjällä tulee olla tunnistettava valokuva. Kun emme puhu livenä, on ainakin hauska tietää, miltä toinen näyttää. Mikäli profiili on tosi tyhjä, henkilöllä on vähän kontakteja, voin olla armollisempi. Mutta isolla verkostolla, ei mitään sisältöä herättää epäilykseni ja saatan jättää hyväksymättä. Eli kannattaa laittaa myös työ- ja opiskeluhistoriat kuntoon! Summaryyn voi kirjoittaa muutaman sanan itsestään, ei sen tarvitse olla mikään romaani. Ihmisestä saa heti positiivisemman muistijäljen, mikäli kutsun mukana tulee viesti, miksi verkostoitua!

Iloa päivään ja verkkoja vesille!